Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin.
Receptgivare: SAVEMOLN
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 35 min
INGREDIENSER 4 PERS
Älgbiff (mørad) 400 gram
Olivolja 1 msk
Æppel syrligt 1 styck
Russin 25 gram
Basilika 15 gram
Blandsalat 50 gram
Salt & PepparTILLAGNING
- Sätt ugnen på 120°C.
Ringla hälften av oljan på älgbiffen.
Salta och peppra. - Hetta upp en torr stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
- Lägg över biffen i en ugnssäker form.
Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn.
Biffen är klar vid innertemperatur 56°C.
Det tar ca 20 min. Ta ut och låt svalna. - Kärna ur och småtärna äpple.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna.
Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut.
Finhacka basilika och tillsätt i pannan.
Dra pannan åt sidan. - Skär älgbiffen i tunna skivor.
Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå.
Toppa med äpple- och russinmix.
Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar