torsdag 31 juli 2008

MYSMUFFIN

Signerat: Mysmuffin


Det bakas och skakas och körs lite till.


På så sätt löser sig det mesta med de bästa. Att hitta en klippa på en äng är inte lätt, fram tills nu.
Egen och givmild, men full när man är full. Så full som man är i helvetet.
Dans utan sans, ett ofta förekommande fenomen.
Tårtor med korvbröd i mitten, kanske värt att prövas. Coolaste morfarn, definitivt värd att prövas. Brune Ojne, som egentligen betyder ögonen.







Muffin, portionsbakverk baserat på bakpulver, förekommer i såväl söta versioner (vanligast i Sverige) som matbrödsvarianter (i bl.a. England). Smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska caféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffin". Ibland benämns de även i Sverige under det engelska namnet cupcake.


Inga kommentarer: