torsdag 13 november 2008

Såhær i ælgskjutar-tider...















Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin.

Receptgivare: SAVEMOLN

Svårighetsgrad: Medel

Tillagningstid: 35 min

INGREDIENSER 4 PERS

Älgbiff (mørad) 400 gram
Olivolja 1 msk
Æppel syrligt 1 styck
Russin 25 gram
Basilika 15 gram
Blandsalat 50 gram
Salt & Peppar

TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 120°C.
    Ringla hälften av oljan på älgbiffen.
    Salta och peppra.

  2. Hetta upp en torr stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.

  3. Lägg över biffen i en ugnssäker form.
    Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn.
    Biffen är klar vid innertemperatur 56°C.
    Det tar ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

  4. Kärna ur och småtärna äpple.
    Hetta upp resten av oljan i en stekpanna.
    Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut.
    Finhacka basilika och tillsätt i pannan.
    Dra pannan åt sidan.

  5. Skär älgbiffen i tunna skivor.
    Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå.
    Toppa med äpple- och russinmix.
    Salta och peppra.
Severa med en klick Keso

Inga kommentarer: