söndag 23 november 2008

Tal till kvinna

Vi män är i total kontroll, vi har dom maktigaste positionerna, vi är självständiga, vi är smarta, vi är naturligt snygga, vi vet inget bättre än en kväll med grabbarna.

Detta är i alla fall vad vi tror.

Men det finns faktorer som kan rubba denna perfekta idyll. Ett tillfälligt avbrott i slutminuten på hockey-VM kan vända upp och ned på allt. Eller när vi en lördagskväll upptäcker att de ända tilltuggen till ölen som vi kan hitta är ekologiskt odlade äpplechips. Det kan vända upp och ned på allt.

Men detta är bara som myggbett jämfört med det totala kaos som en kvinna kan ställa till med.

Vad är det som gör att vi i vilken situation som helst kan tappa både talförmåga och hjärnkapacitet bara av att få en kvinnas hand på vårat innanlår. Eller när vi står mitt på ett dansgolv med ljuset i ryggen och har precis lyckats synka mittersta kroppspartiet i takt med musiken och är sådär kung på golvet som bara en man kan vara. Då kommer en kvinna uppglidande bredvid oss och en liten lätt kontakt, en blick och en harmonisk svängning på kroppen så står vi där med fötter av bly och en taktkänsla som inte ens Tony Erwing kan hitta. Men det stora mysteriet är hur en kvinna kan få med en man på en danskurs, till och med med publik. Det imponerande är inte att få med honom utan hur han kan komma hem och vara så nöjd med kvällen att han kan tänka sig att göra om det trotts att det kommer att krocka med sporten.

Vad beror denna förmåga att kunna få oss att agera helt emot vårat egna förnuft eller linda oss runt ett finger utan att vi ens märker det?

Beror det på ett kvinnligt förstånd utöver vårat? Är det deras förtrollande skönhet? Är det våra känslor för mamma som slår tillbaka?

För oss män är frågorna många.

Det vi vet är att kvinnan förstår det vi borde förstå. Att kvinnans skönhet kan göra oss knäsvaga. Att hon kan få oss att dö av saknad bara över en helg.

Kan det vara så att kvinnan är en förbättring av mannen?

Därför tycker jag att alla män höjer sina glas i en skål för kvinnan, denna mystiska varelse som vi älskar!

Skål!

/Gunnar en "man" som inte skulle klara sig utan er kvinnor

Inga kommentarer: