söndag 16 november 2008

Älgen, (Alces alces)
är en korsning mellan en häst, en ko, en get,en ren, en gasell och en bäver

Hästen ger älgen mulen

Kon ger älgen spenar

Geten ger älgen lilla svansen

Renen ger älgen hornen

Gasellen ger älgen spänst och snabbhet

Bävern ger älgen dess murriga och mytomspunna jaktryckte

Älgens specifikationer:

Kön: Hane=tjur, Hona= Ko

Civilstånd: Hetero, Bi, Gay

Färg:murrigt brun med ljusa ben

Maxhastigehet: 60km/h

Acceleration: 0-60km/h: 14sek

Bränsleåtgång: 17,5st unggranar/100km

Växellåda: automatisk

Däck: 150mm enkelsplittade klövar.

Människor jagar älgar för att älgen äter skogen som människorna bygger hus av. Människorna jagar älgen i deras hus. Människor bygger hus av älgens mat.
Även rommarna jagade älg och caesar själv hade en mycket intressant teori om hur jagandet gick till.

Caesar påstod till exempel att älgen inte har några leder i benen, så att det är omöjligt för djuret att resa sig upp efter ett fall. Han nämde även att älgen hade speciella sovträd som de lutade sig mot på nätterna. En populär jaktteknik skulle ha varit att leta upp sovträdet, såga ett jack i trädet och vänta till dess att älgen kommer och ska sova. Då går trädet av och jägaren har då bara att döda älgen.”
Men idag vet vi alla att Älg ska jagas med musköt, monokel, pipa,whiskey och tweed. Inga undantag.

Älgen bor i skogen, skogen är stor, skogen är större än älgen, älgen är skogens konung, skogen är grön, älgen gillar grönt. Grönt är skönt, älgen är inte grön men skön. Älgen lummar omkring i den gröna sköna skogen, han betar gran och tall även barr. Älgen är fin mjuk och len, en ståtlig varelse. Bögälgar är finast. Dem borstar bara pälsen på de finaste granarna och putsar hornen på de ungaste ungträden. En välborstad ungko går ju inte av för hackor heller med sin glänsande päls och lena mule.

Caesar smyger fram genom buskar och snår, han hittar ett sovträd och börjar såga, jens står en bit bort och spanar in caesar ” vilken läckerbit” tänker jens och börjar närma sig. Men just som jens är påväg att komma i kontakt med caesar hörs ett ljud och caesar flyr fältet. Jan träder fram genom lövverket (alla bögälgars stora kärlek) ”du lille jens akta dig för den där sorten” brummar jan. Jens är paralyserad av Jans skönhet, han utrålar värme och kärlek med sina 20 vassa tagar, tänker Jens. Roberta står en bit bort i skogsbrynet och mumsar lingon. Roberta är Jans man sen flera år tillbaka. Hon trippar glatt fram och gnider sig lite lätt mot Jan och säger ”det finns hur mycket lingon som helst där borta” Jan tittar först på Jens sen på Roberta och säger ” Va bra då kan vi bli fulla ikväll” Jens ler lite ansträngt mot Jan och tänker, jag har ju aldrig varit full!? Mörkret lägger sig och tystnaden sänker sig över mossen. Jens vet ju vilket träd han ska sova med inatt i alla fall. Efter en hel del lingon vinglar Jens över till sitt träd, Jan och roberta tar den vanliga tallen. Caesar är på gång han trevar sig fram i mörkret och anländer som planerat till dungen med trädet. Jens har precis hittat sitt träd och är helt ovetandes om vad som håller på att hända. Jens lutar sig mot trädet och...han tappar balansen… Caesar höjer spjutet….Då händer det… ett brumm i natten och Jan stormar fram och stångar caesar i röven, som flyger flertal meter bort. Jan säger lugnt till Jens det där kunde gått illa och ger honom en djup blick därefter en stor fet kyss. Roberta står en bit längre bort och tänker ” jag visste det, han va bög trots allt”

Biff i Röövén

Inga kommentarer: