fredag 28 november 2008

Välkommen Lucia du strålande brud

En liten uppdatering av livet enligt Korus den senaste tiden.

Sjöng för första gången inför musiklinjen förra fredagen. Var rätt nöjd då och fick en del beröm, men nu när jag har hört inspelningen så lät det skit. Fan också.

Det Finns Broar Ingen Ser. Olle Widestrand-konsert i Kristine Kyrka. Fem stickor i Jönköpingsposten.

LDK:s avslutningsbal i Stockholm bland pudersnö, iskyla, militärer i uniform, balklänningar, valser och foxtrots. Utan jacka med sandaler i 10 centimeter snö och snålblåst mitt i natten.

Snö i Jönköping!! Tomtefärd på plastpåsar nerför solgårdsbacken med bjällror och tomteluvor och solglasögon.

Adventskonserter för stans gamla i de olika kyrkorna i stan. Rullstolsmaffian invaderade mer eller mindre frivilligt kyrkorna när SVF-kören ställde upp sig för att sjunga "Gå Sion din Konung att möta", " Gläd dig du Kristi brud", "Oh come, oh come, Immanuel" och de andra låtarna som ingår i adventsrepertoaren. I Sofiakyrkan satt en tant i sin rullstol och var blygsamt stressad över att hennes flygplan snart skulle gå, det stod nämligen och väntade på henne utanför dörren. Jesus var även hennes bästaste bästa vän.

Igår fick blev jag och Sabina valda till att få gå längst fram i Luciatåget med ljus i håret och stearin i hårbotten. Vi tar varannat luciagig i Usa...

Sedan var det Thanksgiving, en tradition på skolan eftersom att vi har många amerikaner här. Jag, A-K, Läckan och Sabina gjorde oss iordning på vanligt tjej-vis i Läckans rum och stressade upp till middagen, blev försenade, och skämde ut oss.
Missade den traditionsenliga "Thanksgiving service" på grund av ett rep i Immanuelskyrkan infrö julkonserten på tisdag. Avskedskonserten innan vi åker till det stora landet i väster.

I morse var jag, David och Pertta uppe kvart i sju och tränade. Man får ju hålla formen trots alla pepparkakor jag har ätit i Arons rum!!!!

Nu ska vi repa luciasånger. Igen. Och sen ska vi sjunga lite adventsånger för skolan.

//Flöjten (Korus)

Inga kommentarer: