torsdag 13 november 2008

Lund, Pukegården och älg

En aning sen men ändå på något vis aktuellt, våran underbara Lundresa. Det var nämligen i natt som mitt aningen dimmiga minne från besöket klarnade och varför inte berätta om det.

Taget från början:
Herrskapet på fem personer, fyra stora packningar och en ännu större packar in sig i en "liten" Ford Fiesta. Efter mycket fixande och trixande med packningen under mottot "finns det hjärte rum finns det stjärterum". Så välpackat att vi fick lämna parkeringspengarna hemma för att få plats begav vi oss ner mot Lund. Tre timmars dunka dunk, en hamburgare och humöret var på topp kliver vi på Lunds festliv. Vi alla går ut hårt med inställningen att Lund mycket väl går att sänka. CCXR. Efter lite här och där hamnar vi på ett ställe som vi sparkar igång i vanlig anda.
Dagen efter vaknar vi upp långt ifrån slitna och redo att ta dagen som den kommer, hårt. Efter en aningen lugnare förfest med taktikvila på vissa håll och sommargay på andra beger jag, markus, martin, oscar och hanna mot stan. Dock inte helt utan tvivel från mitt håll vilket snabb ändrades. De övriga lämnades åt sitt öde framför TV:n. Väl inne i stan glider folket ifrån varandra och jag, markus och martin hamnar på ett mäktigt dansgolv nere i källaren på Herkules bar. Även här behövdes stället dras igång och en gedigen insatts fick det att gunga ordentligt.
Det var här det hände, för första gången blev jag generad pga markus...(denna helgen). Denna ståtliga herre har kvällen till ära på sig en kavaj som ser ut som ett pride inspirerat schakbräde. Vi står mitt på dansgolvet och markus i sin rutiga kavaj i regnbågens alla färger får för sig att dansa in i dem runt omkring oss. Reaktionen blir naturligtvis att folk börjar skratta och tror (förlåt markus) "vad fan sysslar den människan med". Till slut har en ring runt oss slutat dansa och bara står och tittar på oss och i den stunden hade jag gjort mycket för att haft en filmkamera i handen.

Som ni flesta vet blir det middag i helgen. Det ni antagligen inte vet är att markus har suttit och täljt en pinne tillsammans med den dam som vi hyr av för ca 15 år sedan. Det visste faktiskt inte vi heller när vi kom dit. Det vi fick höra när vi snällt och artigt frågade om man kunde hyra gården var, "icke vi hyr inte ut till folk under 25 pga dåliga erfarenheter med urinering i familjen Faxéns trädgård och hög ljudnivå". Då kopplas charmen på och det tunga artilleriet kallas in. Mamma Maggan kliver in och mjukar upp damen, som har svårt att förstå reglerna i Jeopardy, och när vi går där ifrån så säger uthyrningsdamen "Det är ju inga problem att hyra ut till folk man känner" och tillägger var vinglasen finns. Jävlar vad ni måste täljt pinnar om den vännskapen skulle hålla i sig i 15 år utan kontakt markus...;)

Någon som är sugen på ett litet tips?

Det första är att jag starkt rekomenderar att komma på lördag, inte för att det kommer att bli vansinigt trevligt och välsmakande, utan för att bilder från själv jakten planeras att släppas just denna kväll.

Det andra är, se intervjun med James Blunt i Top Gear säsong 10. Eller se en intervju med James Blunt, vilken som helst. Fattar inte att jag kan ha missat en sådan liten skön britt.

Håll i er och stå med båda fötterna på jorden för med jämna mellanrum är den upp och ned!
Puss och kram/ Gunnar

Inga kommentarer: