onsdag 29 oktober 2008

29. okt. och dær kom VINTERN!

Japp, då var det dags, att inta den vita stickade halsduken och krama snøbollarna. Før nu snøar det hær, som bara den!
Det ær vitt vitt vitt på træd och gator. Så mysigt och vackert. Jag blev alldeles snøyrad nærjag gick till jobbet i morse.

Sen att jag hittade dessa små godingar kan ju inte vara mer æn superpassande. Något nytt juligt før att konkurera mot hallon och bananvin kanske!?


Dags för dunderglögg!

Nu är det jul igen... Ja, kanske inte riktigt. Men den som vill skåla i dunderglögg första advent ska sätta den nu. Här är receptet!

  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
  • 1 kanelstång1-2 paket russin (2 pkt=500 g)
  • 2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noga med att inte få med bottensatsen.

Värm och njut.

Keso

Inga kommentarer: