torsdag 25 september 2008

Harm's our delight and mischief all our skill

Nu börjar det dra ihop sig. Rep rep rep rep rep rep rep rep. Snart spyr vi på texter som "With drooping wings ye cupids come", "Harm's our delight and mischief all our skill" eller "Fear no danger to ensue, the hero loves aswell as you". Alla drar skämt som har med engelskt uttal att göra "Näv:e, Äv:e, Pa:t" (never, ever part) eller driver med körledaren Mark som försöker lära oss att uttala rätt och frasera rätt; "Cupids only throws the daaaaaaart" och härmar hans rörelser. När vi gick hem från Coop igår sjöng vi körsånger eftersom att vi var en alt, en sopran, en tenor och en bas. Nördigt va?

Det är mycket på gång. Nästa vecka har vi körrep varje dag. Till helgen har tvåorna en massa att göra. Men nästa vecka har vi en tv-inspelning och typ 200 körrep inför den stora dagen. Den 5 oktober. Dagen då Dido och Aeneas ska framföras i Jönköpings Konserthus. Det vi har övat på sen vi började här. Och det vi har ringande i huvudet från morgon till kväll. Och allt ska kunnas utantill. Och sedan alla andra saker man ska öva på. Men det är ju KUL!

Och därimellan hittar vi på annat kul. Vi ser på Heroes varje kväll till exempel. Alltid i Davids rum och jag har alltid hans blåa fåtölj och min vita, luddiga kudde.
Igår, efter Heroes stannade jag, Antonia och Martin kvar i Davids rum när han hade gått för att klippa film. Vi tog alla hans kalsonger och hängde upp i ett snöre bakom rullgardinen och prydde hela rutan med gula post-itlappar med små fina ord på. Vi satte även lappar lite här och var på andra ställen i hans rum... Typiskt roligt när han upptäckte igår kväll att han inte hade några kallingar, men hittade dem imorse när han drog upp rullgardinen :D

Bäst musik just nu: John Mayer och Jamie Cullum. Men Coldplays nya album äger fortfarande mitt hjärta.

//Flöjten

Inga kommentarer: