måndag 29 december 2008

det sköna lilla låtsaslivet

Hon går omkring och tänker på hur många sätt det går att förändra den hon är. Hon tänker också på alla handlingar som inte går att få ogjorda. Hon funderar på världsliga frågor. Kanske vill hon låtsas vara inne och rätt. Kanske låtsas hon vara fel. Hon läser av olika lägen. Ibland bara låtsas hon. Låtsas leva. Som om hon hade ett låtsasliv.

Hon vill så mycket. Hon ängslas. Framtid. Kärlek och vänskap. Kanske vill hon förändra eller kanske helst av allt vill hon bara flyta med strömmen.

Hon visar på starkt självförtoende, men döljer inte heller dålig självbild. Hon tycker om att synas och mår dåligt vid brist på uppmärksamhet. Hon är liksom andra varmhjärtlig, omtänksam men också äckligt egoistisk. En del av det hela. En av de med makt och maktlöshet. Hon förkrymper sig själv och pratar stort. Hon vill och lägger sig ner.

Hon är en av alla de som går runt och låtsas. En av dem som ville vara någon annan. En idol. Det finns drömmar som kanske speglar annan person. Förändring, hopp och barriärer i hennes låtsasliv.

pippilotta

Inga kommentarer: